Tips voor huisbazen

Hier zijn een aantal richtlijnen die aangeven waar je op moet letten wanneer je op zoek bent naar een nieuwe huisgenoot/huurder

Oplichters, ook wel scammers genoemd, maken gebruikers die een kamer aanbieden geld afhandig door ze geld te sturen als borg voor een kamer; dit gebeurt meestal doormiddel van een cheque. Ze lijken er helemaal voor te gaan, totdat ze je vragen het geld, of een gedeelte daarvan, terug te betalen.
Wanneer je het volledige bedrag, of een gedeelte daarvan, hebt overgemaakt, kom je erachter dat de aanvankelijke cheque niet geaccepteerd is bij de bank.
Dit soort oplichting maakt niet alleen gebruik van nep-huurbetalingen; het gebruikmaken van verhuiskosten is een andere oplichtingsmethode. Bijvoorbeeld, als je nieuwe ‘huurder’uit een ander land komt en beweert bezittingen naar het huis te hebben verstuurd, verzinnen ze misschien een verhaal over een laatste betaling die moet worden gedaan wanneer de zending arriveert, maar helaas (en gunstig voor hen) is hun creditcard gestolen.


Accepteer geen betalingen of borgsommen van potentiële huurders of kamerbewoners voordat je ze persoonlijk of via een online videoservice zoals Skype hebt gesproken. Neem geen enkel risico. Neem contact op met onze klantenservice, zodat wij de account die je ervan verdenkt een scammer te zijn, kunnen onderzoeken en eventueel van de website kunnen halen.
De paar minuten die je besteedt aan het schrijven van een email of om ons te bellen, kan ervoor zorgen dat er geen geld van je wordt gestolen.


Eén van de gebruikers waar ik mee in contact was, is verwijderd door de beheerder. Waarom?

Berichten en gebruikers worden door het moderatorsteam verwijderd om de veiligheid van de site voor iedereen te waarborgen.
Als je ook buiten de site om met deze persoon in contact bent, is het verstandig het contact met deze persoon te verbreken of op te schorten tot hun account op de site is hersteld.
Er zijn slechts 2 redenen waarom je berichten niet kunt openen -

  • Een gebruiker is herkend en gerapporteerd als scammer.

Het is niet mogelijk om je gesprek met deze gebruiker voor te zetten, tenzij we hun account na onze security check herstellen.

Lees hier meer over scammers en veilig online zijn.

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen die ik moet nemen wanneer ik contact leg met andere gebruikers?

Oplichters maken gebruik van de anonimiteit die Internet ze verschaft om anderen schade toe te brengen. Hier zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen wanneer je online met iemand in gesprek bent -

  • Hoe goed ken ik deze persoon?
  • Hoe geloofwaardig is het verhaal dat deze persoon mij vertelt?
  • Voel ik me veilig wanneer ik tegen deze persoon praat?
  • Lijkt er iets niet helemaal te kloppen?
  • Vragen ze mij geld op te sturen via Western Union of Money Gram?
  • Vragen ze om een kopie van mijn paspoort?

Veilig online:

Stuur nooit geld op voorhand op

Teken geen contract voordat je de huisbaas hebt ontmoet en de kamer bezichtigd

Stuur niet een kopie van je paspoort op


We adviseren dat wanneer je met andere Easykamer-gebruikers communiceert, dat via de beveiligde inbox van onze site te doen. Oplichters zullen er altijd op aandringen je persoonlijke mailadres te gebruiken.

Lees meer over Online Veiligheid op onze blog.

Als je twijfels hebt over een advertentie, loop dan geen risico en neem contact om met onze klantenservice.

Onze medewerkers staan voor je klaar en zijn van maandag t/m vrijdag tussen 9 en 18.30  via email op jesse@easyroommate.com.

Still need help? Contact Us Contact Us